Meniu Uždaryti

Vaikų folkloro šventė „Tu bituke, leliumoj…”

Gruodžio 7 d. 14.00 val. Rūdiškių kultūros centre pirmą kartą nuskambės ir nuklegės Vaikų folkloro šventė „Tu bituke, leliumoj…”!!!

Pirmą kartą scenoje pasirodys mažieji Rūdiškių kultūros centro vaikų folkloro ansamblis „GRICIUKAS” (vad. Augustė Gaidytė – Palaitienė)

O į svečius atkeliauja artimiausi kaimynai iš Rūdiškių lopšelio – darželio „Pasaka” vaikų folkloro kolektyvas „PASAGĖLĖ” (vad. Gražina Kerienė). Beveik iš už jūrų marių į svečius atvažiuoja Kaišiadorių kultūros centro vaikų ir jaunimo folkloro ansamblis „ŽILVITA” (vad. Laima Morkūnienė), ir beveik iš už devynių girių, septynių ežerų krašto į svečius atvažiuoja Zarasų kultūros centro vaikų folkloro ansamblis „ČIŪTA” (vad. Diana Svarčinskaitė)

Artėjant Kalėdoms, Advento laikotarpis turtingas gražių papročių, prasmingų apeigų ir žinoma spalvingas tautosaka: dainomis apie gyvūnus ir stebuklus, mįslėmis, padavimais, pasakojimais, rateliais ir įvairiais žaidimais. Todėl kviečiame visus mažus ir didelius, kartu su vaikų folkloro ansambliais įsisukti į ramų, bet nuotaikingą Šv. Kalėdų laukimą.

Rūdiškių kultūros centro informacija

Skip to content